Review: Traxxas TRX-4 Scale & Trail Crawler

29/09/2017 0 Door crawlerfreaks

De Traxxas TRX-4 is een unieke terreinwagen met grote mogelijkheden. Dit voertuig is robuuster dan ooit en kan met gemak elke ondergrond aan. Niet eerder bouwde Traxxas een terreinwagen die zo veelzijdig was als nu met de TRX-4

Het eerste wat je denkt als je de auto uit de doos ziet is de grootte. hij is echt een stuk groter mede ook door de lange Defender body.. De binnen en buiten spatborden zijn gemaakt van een flexibele rubber, en zijn een zeer gewenste aanwinst op deze truck. Zeker als je beseft dat ze klem zitten als de body aansluit op het chassis, dit scheelt echt bergen met schoonmaken!.  Traxxas heeft met de lexan Defender body echt wat leuks neergezet.  super gave  scale  items zoals een roofrack. (Welke tevens een zeer goede bodybeschermer is) zitten erbij. ook een reserve wiel, een krik, en een snorkel, alles zit er op en er aan.  Wat wel tegenvalt is  dat de ramen verduisterd zijn met getinte stickers, en er onder beschilderd zijn. Ik zou de voorkeur hebben gehad om de stickers eraf te kunnen trekken om duidelijk ramen te laten zien, waardoor er later een aangepast interieur toegevoegd kan worden. maar goed je kan niet alles hebben..

en ook al is de trx4 net een paar maanden oud. de nieuwe body is al weer aangekondigd.  De traxxas Trx4 en wel de Tactical look uitgave.. je moet er van houden maar dat het opvalt is zeer zeker..

tactical trx4 body

Er is een markt voor een scale/crawler en Traxxas slaat een snoeiharde homerun en zet deze auto zonder probleem bovenaan de ranglijst.   De 2-versnellingsbak werkt feilloos , in het begin dacht ik ook dat ik de diflocks (standen Uit . 2×2 voor en 4×4 voor en achter niet nodig zou hebben. Het tegendeel is waar. hoe meer je gaat rijden hoe vaker je het gaat gebruiken althans ik wel. niet standje alle 4 op aan!, Nee gewoon alleen de voorste diffs locken en rijden ,lukte het niet dan alles aan. en die draai om de boom of steen ging net even wat makkelijker als alles uit stond. het zit erop dus gebruiken is het credo.  Dit bespaart ook weer wat slijtage op de aandrijf- en stuurcomponenten en het is gaaf om te zien dat het wel degelijk uitmaakt..

 

Als het trailparcours  je wat parten gaan spelen, beweeg je gewoon de drie standen schakelaar om de voorste diff in of beide diffs te vergrendelen en jezelf uit de meeste situaties te trekken.  Zelfde met de 2-versnellingsbak, sla simpelweg de rode schakelaar  om van een lage eerste versnelling naar een hogere snelheid 2e versnelling te gaan. De 550  21 Turns  motor is niet  snel, maar zeker snel genoeg en sterk genoeg om het door een beetje dikke modder of flinke obstakels te trekken.

T-lock systeem

Portaalassen werken echt serieus goed.. doordat ze de middelste lijn van de as verhogen boven de middelste lijn van het wiel kan je veel meer benodigde bodemvrijheid krijgen, En dat is toch wel waar het het meest om gaat. Ik was erg onder de indruk van de obstakels die ik kon beklimmen op het terrein van de WTT. Waar de Rubicon Axial moeite had. ging de trx4 moeiteloos overheen….

Cruise control
serieus, ook dat zit op de Traxxas TRX-4,  Heeft u geen zin om voortdurend het gas te moeten indrukken? Geen paniek! Deze unieke RC-terreinwagen beschikt over cruise control functie. Via de afstandsbediening bepaalt u zelf de snelheid waarop de TRX-4 van Traxxas moet blijven rijden. werking is simpel : geef gas tot de snelheid die u wilt,druk een maal op die bepaalde snelheid op de rode set knop  en rijden maar.. makkelijker gaat het echt niet worden..

Specificaties:
– Lengte: 586.1mm
– Breedte: 248.5mm
– Rijhoogte: 79.74mm
– Gewicht: 3.372kg
– Hoogte: 291.61mm
– Wielbasis: 324mm
– Benaderingshoek: 56.49°
– Afloophoek: 41.67°
– Overschrijdingshoek: 56.97°
– Lengte schokbrekers: 90mm
– Velgen: 49 x 26mm
– Wielen: 118 x 48m
m
Conclusie:

Mijn eerste indruk op de aankondiging via het internet  was dat het niet mijn auto was en het dan alleen maar tegen zou vallen . Dat oordeel was eigenlijk onterecht en bevooroordeeld. puur omdat ik Traxxas alleen maar kon van oa de slash en de stampede. leuk sterk spul maar meer moet je er niet van verwachten.  Echter die mening was ik snel kwijt na het rijden mijn eerste echte testrit met de Trx4, De Trx4 is een zeer veelzijdige auto met enorm veel capaciteiten en ontzettend sterk, En als er al een prijs bestond voor beste RTR out of the box auto.. Dan is dit zonder meer de winnaar..   kortom een blijvertje waarbij de concurrentie alles op alles moet zetten om dit succes  te evenaren..

              Voor al uw Rc items!