Review Orlandoo 1/35 jeep rubicon

07/10/2017 0 Door crawlerfreaks

[metaslider id=1341]

Bij deze een foto verslag van de bouw van mijn Orlandoo 1/35 jeep rubicon.

Ik wil graag beginnen met te zeggen dat ik de kit zelf en het bouwen ervan enorm fijn vond! Naar mijn mening kwalitatief enorm goed, pasvorm van onderdelen was telkens goed,niks vergeten. Kortom waar voor je geld!.

 

Ze hebben zelfs een hoop extra schroefjes en dingetjes erbij gedaan zodat je eens wat kan laten vallen/verliezen want het is echt prutswerk.  Alles zit erbij om direct te beginnen bouwen. Schroevendraaiertje, hex sleutel, moersleutel,smeervet…

 

 

 

Zelfs een mini schroevendraaier zit er bij..

Handleiding is naar China normen gewoon perfect. Even duidelijk als bijvoorbeeld een tamiya handleiding.Ik ben echt positief verrast. Ik wil wel benadrukken dat “beter” werkmateriaal wel zo handig is i.p.v. het meegeleverde kit materiaal.Ik heb een precisie setje van de action en de Hema gebruikt, en een kniptangetje ook van China,maar wel perfect voor dit soort zaken.Je knipt er de onderdelen zeer mooi mee uit het frame dus achteraf geen nood aan bijwerken van overtollig materiaal.

De onderdelen die ik zelf het lastigste vond waren de bandeninserts (om ze deftig in de banden krijgen) en de midden assen (de koppelingen aan elkaar zetten). Maar kalm blijven helpt enorm en natuurlijk niet te snel willen zijn. Ook wil ik benadrukken dat dit spullen zijn met zeer fijne schroefdraad. Er is dus niet een hoop kracht nodig om hier en daar wat door te draaien. Ik ben hier uiterst voorzichtig mee omgesprongen en heb toch 2 keer een plastic onderdeeltje doorgedraaid.Geen probleem op zich, schroefje zit echt wel vast en blijft dat ook, maar een gewaarschuwd man……….

Een aanrader is ook om eerst een schroefje te draaien in de gaatjes waar de balletjes achteraf in moeten gedraaid worden. Er is geen schroefdraad voorzien en die kan je dan “voor” tappen met de schroefjes.     Dit is het tot hier toe wel. denk ik, dus plaatjes kijken maar!

Review gedaan door Dennis Van der Vloet

              Voor al uw Rc items!