Build-Welderup Truck

15/02/2018 0 Door crawlerfreaks
Dit keer hebben We Davy kunnen strikken met zijn geweldige Welderup truck build Kan je jezelf even voorstellen? Mijn naam is Davy De Weirdt ,Ik ben 32 jaar oud en ben kraanmachinist van beroep. Waar kom je vandaan? Ik kom uit bassevelde Oost-Vlaanderen ,Belgie. Hoelang ben je al bezig met het zelf bouwen van rc autos. Van mijn 13 jaar ben ik in contact gekomen met RC ( mijn eerste wagen was een Tamiya TL01). Het zelf bouwen ervan is een jaar of 5 terug begonnen toen ik het rc driften en scalen leerde kennen. En het is ook door mijn pa dat ik leerde werken met styreen .
 • Wat een monster is het hier al aan het worden
 • bizar mooie details
 • aan de kleinste details wordt gedacht.. breaky breaky
 • vlokje hier vlokje daar!
 • from scratch
 • allemaal handwerk ..
 • de 27mc antenne mag niet ontbreken!
 • is dat gaaf of niet!
 • voorbeeld van de echte truck
 • nee er is geen kogel op geschoten ,dit hoort zo!!
 • Zijn naam is niet voor niets de vlokken koning.
waarom koop je geen kant en klare auto? Meestal koop ik wel een kant en klare auto maar ik pas die dan volledig aan naar mijn wensen,ik probeer dan telkens iets te maken dat nog niet is gezien in de rc wereld. Nu met mijn welderup project is het wel de eerste keer dat ik full scratch build ga .  🙂 Wat is jouw ultieme uitdaging om ooit te maken daar heb ik nog niet over nagedacht , elk project is voor mij de ultieme uitdaging maar telkens leg ik de lat hoger voor mezelf op het project dat er op volgt. en zou blijft de uitdaging ook . Hoeveel tijd spendeer je aan deze hobby Veel te veel :mrgreen: Voor mij is het geen hobby maar een manier van leven, ik zou me geen leven niet kunnen voorstellen zonder RC. Dankzij mijn vrouw kan ik dit doen. 🙂 Waar haal je je modelbouwmaterialen vandaan? Webshops,doehetzelf zaken,op mijn werk,…overal eigenlijk . Van welke fout heb je het meeste geleerd? Dat ik meer geduld moet hebben, in het begin moest alles snel gaan en het project moest snel afgewerkt zijn. Gelukkig heb ik nu meer geduld maar het is niet altijd gemakkelijk . 🙂 Wat is jouw nummer 1 tip voor andere modelbouwers? Neem je tijd voor uw projecten,kijk en leer van andere,maar het belangrijkste…doe nooit uit de hoogte tegenover andere/beginnende modelbouwers. blijf bescheiden over u werk 🙂 Vanwaar dit model truck.? Ik heb altijd wel een zwak gehad voor Amerikaanse modellen en zeker als er patina aan te pas komt .µ Wat is het merk en of type.. Het is een full scratch  build van een ’96 379 Peterbilt “welderup town truck” hoeveel uur zit er al in.. Das een moeilijke.. ik denk rond de 200uren Heb je wat info over het chassis? Het chassis is een Amewi 8×8 maar ik gebruik enkel de aandrijfassen,chassisbalken,gearbox. De body is volledig scratshbuild gemaakt uit styreen. Davy heb jij nog iets wat je nog wilt delen met de crawlerfreak lezers? Mijn motto … Go scale or go home 😀 Het is een geweldige hobby en het is een verslaving . Davy dank je voor je medewerking en we wachten met smart op de foto’s als dit pareltje klaar is..              

              Voor al uw Rc items!